1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Hello and Welcome to The Quality Forum Online...Continuing in the spirit of People Helping People !
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
You must be a registered member in order to post messages and view/download attached files in this forum.
Click here to register.

Server inaccessible with a 503 error

Discussion in 'Forum Issues and Suggestions' started by Atul Khandekar, Sep 15, 2015.

  1. Atul Khandekar

    Atul Khandekar Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    241
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    42
    Location:
    Pune, India
    Folks, the server where forums are hosted had some glitch and was inaccessible for the past three hours or so -giving a 503 (Service Unavailable) error. The issue is now resolved and the site is up again.

    My apologies for the inconvenience.
     
    Candi1024 and Pancho like this.
  2. Jennifer Kirley

    Jennifer Kirley Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    585
    Likes Received:
    425
    Trophy Points:
    62
    Location:
    USA
    Some people noticed it but are happy to see our home back up again.
     
    Pancho likes this.
  3. Atul Khandekar

    Atul Khandekar Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    241
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    42
    Location:
    Pune, India
    The issue seems have occured @approx 3 AM my time zone (when I was asleep !). Hence the delay in resolving it. Andy's email about it was sitting in my inbox since @4:30AM. The outage mainly affected our members from the US time zone as this would be about time when many of them trying to access the forums. Did that set off some alarms-if not panic? There was a post about it at the Ohio Bay group !!

    I saw it only @6:30AM or so when I tried to log in. Called up my hosting provider immediately and they reset it back to normal.

    I would be working to ensure better server uptime, but in case such a thing happens again and there is any delay, I just want to assure everyone that the site isn't going away !!

    If you cannot access the forums for any reason, you can reach me at atul(dot)khandekar(at)gmail(dot)com -OR- admin(at)QualityForumOnline(dot)com.
     
    Rich008 and PaulJSmith like this.
  4. Claes Gefvenberg

    Claes Gefvenberg Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    230
    Likes Received:
    208
    Trophy Points:
    42
    Location:
    Eskilstuna, Sweden
    I did notice it, right before going to bed, but assumed it was exactly that: A software glitch. I have seen a few of them lately, but not really reacted, as they have lasted no more than a few seconds. The three hours duration was a bit of a surprise

    Now, while writing this, I got the following error message, but all I had to do as to close the box and everything was fine again:
     
  5. Rich008

    Rich008 Member

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    2
    Location:
    North West - UK
    I noticed it too...:confused: and I have only just found you all, as I was thinking "not again"
     
  6. PaulJSmith

    PaulJSmith Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    107
    Likes Received:
    112
    Trophy Points:
    42
    Location:
    Midwestern USA (STL area)
    Thanks, Atul. Yeah, I think we're all still a little "gun-shy" right now. Appreciate your being on top of it.
     
  7. MCW8888

    MCW8888 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    637
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    42
    No problem. Thought for a moment I lost QFO again. Anyway, Happy Birthday and may you have many more friends and blessings in the years to come.
     

Share This Page